12 okt 2016

Reactie op Zembla-uitzending van woensdag 5 oktober 2016

In de uitzending van Zembla van woensdag 5 oktober 2016 zijn vraagtekens gezet bij het onderzoek dat mede door het RIVM is uitgevoerd naar de veiligheid van rubber instrooimateriaal op basis van gemalen autobanden als instrooimateriaal in kunstgrasvoetbalvelden.

TenCate is producent van kunstgrascomponenten, zoals kunstgrasvezels, kunstgrastapijtbacking en shockpads voor diverse sportsystemen. Deze producten voldoen aan de strengste kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen. TenCate produceert geen rubber instrooimateriaal op basis van gemalen autobanden.

TenCate betreurt dat er zorg is ontstaan over de gevolgen van het spelen op kunstgrasvoetbalvelden die met rubber instrooimateriaal op basis van gemalen autobanden zijn aangelegd, en deelt de mening van KNVB en minister Schippers van VROM dat aanvullend onderzoek nodig is om een veilige toepassing en gebruik van rubber instrooimateriaal op basis van gemalen autobanden te onderbouwen. Hiervoor worden de betrokken partijen opgeroepen om dit zo snel en zorgvuldig mogelijk te doen, zodat conclusies eenduidig en overtuigend kunnen worden getrokken en klanten (en eindgebruikers) dienovereenkomstig kunnen worden geïnformeerd en geadviseerd. Waar mogelijk en noodzakelijk zal TenCate een (pro)actieve rol blijven innemen om meer helderheid te bereiken voor alle belanghebbenden.

In de tussentijd wordt door RIVM gesteld dat er geen reden is om te stoppen met het voetballen op kunstgrasvoetbalvelden waar rubber instrooimateriaal op basis van gemalen autobanden is toegepast. Voor antwoorden op eventueel verdere vragen wordt verwezen naar de websites van RIVM en KNVB: www.rivm.nl  respectievelijk www.knvb.nl .

Terug naar nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of indien u vragen hebt over TenCate Grass kunt u contact met ons opnemen.

Contactformulier

Wij gebruiken cookies voor onze social media, analytics, gepersonaliseerde content en advertenties (inclusief websites van derden). Door op ‘Accepteren’ te klikken of verder te klikken naar onze website stemt u in met het gebruiken en delen van uw data met onze partners. Indien u meer wilt weten over ons gebruik van de cookies, onze partners of hoe u uw toestemming intrekt, zie onze Cookie Notice.