26 mei 2016

TenCate Field in a box™ systeem Europa geïnstalleerd in Madrid

Op 14 mei is in Madrid het eerste TenCate Field in a box™ systeem in Europa geopend. Opdrachtgever is de UEFA. FedEx hielp de aanleg mogelijk maken. FedEx zet zich volledig in voor sociale investeringen in de markten waarin zij actief is. Het TenCate Field in a box™ systeem van TenCate Grass verbindt sport met sociale, educatieve en economische doelstellingen.

TenCate Field in a box™ is een geïntegreerde, eenvoudig te installeren oplossing op basis van een kunstgrassysteem, bestaand uit onder meer een kunstgrasmat van 20 bij 40 meter, ondergrond en boarding. Basis voor het systeem zijn materialen van TenCate Grass en TenCate Geosynthetics. Het systeem wordt verpakt in één container aangeleverd, ter plaatse opgebouwd en voorzien van alle gewenste extra’s. Het kan een stimulans zijn voor de werkgelegenheid en de betrokkenheid van de plaatselijke bevolking vergroten. Het systeem speelt ook in op de global goals van de VN voor duurzame ontwikkeling.

Cañada Real Galiana, Madrid

Het veld in Madrid, geleverd in opdracht van voetbalorganisatie UEFA, ligt in Cañada Real Galiana, een achterstandswijk in de Spaanse hoofdstad. De financiering van de aanleg van het veld in Madrid komt van FedEx. Het bedrijf in koeriers- en logistieke diensten is onder de indruk van het innovatieve design van TenCate Field in a box™ en in het bijzonder van het duurzaamheidsaspect. Haar divisie FedEx Trade Networks biedt internationale vervoersdiensten aan en kan de containers over de hele wereld verschepen.

Delivering for good

FedEx zet zich met haar wereldwijde programma 'delivering for good' volledig in voor sociale investeringen in de markten waarin zij actief is. Ze gebruikt haar middelen en netwerk om lokale gemeenschappen te verbinden met faciliteiten waar ze anders geen toegang toe zouden hebben. In Madrid werkt FedEx samen met Red Deporte Y Cooperación. Deze plaatselijke, niet-gouvernementele organisatie zet zich in voor de bevordering van onderwijs, gezondheid, integratie, vredesopbouw en sportparticipatie. Als hoofdsponsor van de UEFA Europa League werkt FedEx samen met de UEFA Stichting voor Kinderen en streetfootballworld. Dit is een wereldwijd non-profitnetwerk dat voetbal gebruikt om sociale verandering te bewerkstelligen en gemeenschappen te definiëren die het meest zullen profiteren van een sportveld. Red Deporte Y Cooperación maakt deel uit van het streetfootballworld-netwerk.

‘Een slimmere manier’

TenCate Grass is inmiddels al door diverse instanties en bedrijven in binnen- en buitenland benaderd voor samenwerking, laat Hein Heerink weten. Hij is productmanager bij TenCate Grass en mede-bedenker van het systeem. ‘Voor ons is het belangrijk dat we kunnen laten zien dat we op een slimmere manier kunstgrasveldjes kunnen aanleggen, die ook een sociaal-maatschappelijk doel hebben. De eerste veldjes vormen straks onze referenties.’

Terug naar nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of indien u vragen hebt over TenCate Grass kunt u contact met ons opnemen.

Contactformulier

Wij gebruiken cookies voor onze social media, analytics, gepersonaliseerde content en advertenties (inclusief websites van derden). Door op ‘Accepteren’ te klikken of verder te klikken naar onze website stemt u in met het gebruiken en delen van uw data met onze partners. Indien u meer wilt weten over ons gebruik van de cookies, onze partners of hoe u uw toestemming intrekt, zie onze Cookie Notice.