Partnerschappen

Over ons

Johan Cruyff Foundation en TenCate Grass

De Cruyff Foundation is opgericht door de legendarische voetballer Johan Cruyff en wordt beschouwd als een belangrijke sportautoriteit voor kinderen en gerelateerde maatschappelijke projecten.

Cruyff Courts zijn het moderne alternatief van een plein, die voorheen traditioneel kon worden gevonden in veel buurten, maar die in de loop der jaren zijn verdwenen als gevolg van verstedelijking en uitbreiding. De kinderen uit de buurt krijgen een goede, veilige plek om te sporten en door de samenwerking met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen, en het lokale bedrijfsleven heeft de Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk. Sinds 1997 heeft de Cruyff Foundation meer dan 230 Cruyff Courts in het binnen- en buitenland aangelegd.

TenCate Grass is een partner van de Cruyff Foundation sinds 2003. Cruyff Courts worden geproduceerd met behulp van TenCate Tapeslide® XP® en een primaire backings van TenCate Grass. Deze componenten zijn geselecteerd om hun duurzaamheid, veerkracht en kwaliteit en bieden een veilige, multifunctionele ondergrond die de gebruiksfrequentie die nodig is voor een Cruyff Court gedurende vele jaren kan doorstaan.

Sinds 2017 bestaat er een nieuwe dimensie in de samenwerking door Field in a box te verbinden met de leidende principes van Cruyff Courts. De unieke, kant-en-klare oplossing biedt namelijk toegang tot sport voor kinderen en gemeenschappen over de hele wereld. Het eerste project binnen deze nieuwe dimensie werd in november 2017 gerealiseerd in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Overige samenwerkingsverbanden

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of indien u vragen hebt over TenCate Grass kunt u contact met ons opnemen.

Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Hierdoor kunnen wij u een optimale gebruikerservaring bieden en begrijpen we beter hoe u onze website gebruikt. U gaat akkoord met onze cookies door verder te gaan of door op 'Accepteren' te klikken.